Overzicht blogs

Evan

Agile termen voor newbies

Laat ik het maar meteen bekennen: ik lees met veel plezier de columns van Japke-D. Bouma. Telkens weer wordt pijnlijk blootgelegd wat voor kantoortaal-bingo we erop nahouden. Maar ook andere taalkundige fratsen worden aan de kaak gesteld. Dat betekent dan ook dat ik op eieren loop bij het schrijven van deze blog. Naar aanleiding van mijn voorgaande blogs heb ik van een aantal fanatieke lezers de vraag gekregen of ik al die Agile termen eens wil toelichten.

Voor mij is het elke keer weer een zoektocht naar het wel of niet gebruiken van bepaalde termen en bij gebruik het wel of niet uitleggen. Alles uitleggen komt de leesbaarheid niet altijd ten goede. Daarom hierbij een poging de belangrijkste termen simpel uit te leggen. Zodat iedereen dit naslagwerk kan raadplegen. Niet duidelijk genoeg? Of ontbreken er nog termen? Let me know! Dan vul ik ze gewoon aan in de toekomst.

Lees verder »
Tekening over keuzes bij werkmethodiek
Evan

3 redenen waarom Scrum niet de beste optie is

Scrum is denk ik de meest gebruikte methode binnen het Agile werken. De scrum-methodiek is een logische keuze voor teams die werken in de software-ontwikkeling (van waaruit zowel het Agile Manifesto als de methodiek Scrum zijn ontstaan). De laatste tijd zie ik dat ook bij teams met andere werkzaamheden vaak Scrum als methodiek wordt geadopteerd. Maar de vraag die vervolgens te weinig gesteld wordt, is of dit ook de béste methode is om in te voeren voor jouw team(s). Je kunt gemakkelijk vooraf checken of de methode wel bij het team past…

Lees verder »
Evan in training
Evan

Risico’s van de Agile hype

Post-it’s plakken, stand-ups doen, backlogs maken en retrospectives houden. Dat is wat veel mensen beschrijven als ze ‘Agile werken’ beschrijven. Het risico is dat het daar ook bij blijft. Dan is het een ‘trucje’ dat zelfs heel goed kan werken, niets mis mee. Maar de echte winst zit in het omarmen van de mindset waar Agile voor staat.

Agile heeft last van zijn eigen populariteit. Steeds meer mensen kennen de term Agile en steeds meer organisaties willen het. Als Agile Coach krijg ik vaak de vraag ‘hoe te beginnen’ of ‘wij willen ook Agile gaan werken, heb je tips?’.

Lees verder »

Deel deze pagina:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pocket

Recente posts